All photos are copyright sheddie Tom Surman
This shed?, then Share it

Writer's Shed

  • First entered:

  • More than £500

Features

WSD were commissioned by an author and childrens book illustrator to design and build a working space for him at the end of his garden.

We created a space that satisfied all the clients functional needs on the inside, while reflecting some aspects of the authors work on the outside. The project took the form of a fairy-tale hut at the bottom of his garden.

The project used a offset pitch roof, with a north facing skylight for even daylight over the illustration desk. We made use of the main gable-end wall by installing bespoke shelving that playfully cuts in and out around the wood burning stove.

We used a material palette that reflected sheddiness of the project, using inexpensive OSB and pine T&G on the interior, with cedar shingles and coppices on the exterior. The materials were resilient and un-fussy, complementing the role of the shed as a place of changing ideas and production.

Other info

The Writers Shed was shortlisted for the Architects Journal Small Projects award 2014.

Thank you Sheddies

If you like what we do, why not support readersheds and shedoftheyear

Edit your Shed

Need to add more photos or edit your text of your shed, then do it here.

Latest Sheds
Previous Winners